stomen

Crèpes met rabarbercompote

Receptinformatie

Lunchgerecht
40-50 min

Maak eerst het beslag voor de crepes. Meng de bloem en het zout in een kom. Voeg de helft van de melk al roerende toe tot een glad mengsel ontstaat. Klop de eieren en de rest van de melk erdoor. Voeg de afgekoelde boter toe en klop tot een glad beslag.

Laat het beslag circa 30 minuten rusten.

Verwijder het blad en de onderkant van de stelen van de rabarber. Was de stelen en snijd deze in stukjes van 2 cm. Breng de suiker met het water aan de kook. Zet het vuur laag en laat de suiker al roerende karameliseren tot een lichtbruine karamel ontstaat.

Neem de pan van het vuur, voeg de boter toe en laat deze smelten.

Voeg de stukjes rabarber toe. Zet de pan terug op het vuur en kook de rabarber, afgedekt, in 10-15 minuten bijna gaar (zodat de stukjes wel zacht, maar nog mooi zichtbaar zijn). Voeg de siroop of Amaretto toe en warm deze nog even mee.

Bak van het beslag in een hete koekenpan 8 dunne crèpes. (Houd de reeds gebakken crèpes warm in een voorverwarmde oven van 60 C.)

Vul de crèpes met een deel van de rabarbercompote, vouw de crèpes in vieren en garneer met de overgebleven compote, lobbig geslagen slagroom of crème fraîche. Bestrooi het geheel met poedersuiker en garneer met blaadjes munt of citroenmelisse.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!