Crèmesoep van roodlof met geconfijte knoflook
Receptinformatie
Pel de knoflook en laat zachtjes garen in een beetje roomboter. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Kook de stronkjes roodlof samen met de bouillon, sinaasappel en citroen zachtjes gaar. Haal de sinaasappel en citroen eruit en pureer het roodlof met een staafmixer. Voeg de bouillon toe en breng op smaak met peper en zout. Meng als laatste de rest van de roomboter goed door de soep voor de zachte smaak. Vul de borden met knoflook, spekjes en gehakte kruiden. Giet de soep erop en serveer het gerecht met de soepstengels.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.