stomen

Couscoussalade met kikkererwten en paksoi

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/4 liter water aan de kook.

Snipper de rode ui.

Houd de twee grootste paksoibladeren apart. Snijd de rest van de paksoystelen in kleine blokjes. Halveer de rest van de paksoibladeren overlangs, leg alle bladeren op elkaar en snijd ze in 1/2 cm smalle reepjes.

Snijd de kerstomaten in vieren.

Laat de kikkererwten uitlekken.

Snijd het muntblad fijn.

Rasp de schil van de citroen af op een fijne rasp.

Hak de pistachenoten grof.


Bereiding couscous:
Strooi de couscous in een kom. Schenk het water er bij, roer het geheel om en laat de couscous 5 minuten wellen. Laat de couscous onder af en toe omscheppen (met een vork) afkoelen.

Meng de munt, de citroenrasp en de versgeperste knoflookpuree met de dressing.

Meng het paksoiblad met 2 eetlepels dressing.

Meng de couscous met ui, blokjes paksoisteel, tomaten, kikkererwten en de dressing.

Leg op elk bord een achtergehouden paksoiblad en verdeel de gesneden paksoibladeren er over. Schep de couscoussalade er op en strooi de pistachenoten er over.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!