stomen

Couscoussalade met courgette, kerstomaatjes en geroosterde kaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snipper de rode ui zeer fijn
Snijd de courgette in kleine blokjes.
Snijd de kerstomaatjes in vieren.
Snijd het blad van munt en koriander fijn.
Snijd de kaas in blokjes.
Breng in een waterkoker 2 dl water aan de kook.

Bereiding:
Strooi de couscous in een kom. Schenk het kokende water er op, roer om en laat de couscous 5 minuten wellen. Roer de couscous een keer goed door en laat deze afkoelen.

Schep de kaasblokjes om met knoflook en 1/2 eetlepel olijfolie. Verhit een wok droog voor. Rooster hierin al omscheppend de kaasblokjes en gesnipperde ui, zodat de kaasblokjes warm worden en goudbruine randjes krijgen.

Schep de courgette, tomaatjes, kruiden en het gebakken mengsel van kaas en uien op de couscous. Sprenkel de rest van de olie en het citroensap er over en meng alles. Breng de salade op smaak met zout en peper.