stomen

Couscous salade met gefrituurde tofu,broccoli, en munt

Receptinformatie

Salade
20-30 min

Doe 4 eetlepels olie in een bakpan op matig vuur en fruit de couscous 4 minuten (daarna uit de pan). Doe er 2 eetlepels olie bij en bak de rode uiringen en fruit de knoflookplakje. Voeg er water en de couscous bij en laat het 5 minuten koken ( deksel op pan/afdekken).

Snijd de tomaat in parten en mengen het met gehakte peterselie en bosui ringetjes door afgekoelde couscous.

Hak de tofu in blokjes van 1,5 cm en laten ze drogen. Mengen de tofu met paprikapoeder en venkelzaad en laat de blokjes in de rest van de olijfolie goudbruin bakken.

Broccoli in kleine roosjes snijden. Kook de haricots vert en broccoli in kokend water met zout voor 3 minuten ( daarna koud spoelen).

Meng alle ingrediënten luchtig met het rasp van een ½ limoen en het sap van een limoen en de in reepjes gesneden munt. Serveer in een kommetje of op bord en bestrooi met alfalfa en sterrenkers.