stomen

Couscous op westerse wijze

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Bereid de couscous zoals op de verpakking staat beschreven en haal de korrels goed los met een vork. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schrap de penen en snijd ze in plakjes. Was de aubergine en de courgette en snijd beide in blokjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin ui, knoflook en wortelplakjes 5 minuten. Schep aubergine en courgette erdoor en bak deze even mee. Voeg de specerijen toe en giet de bouillon erbij, laat op middelhoog vuur pruttelen tot de bouillon bijna geheel is verdampt.

Roer de rozijnen door de warme couscous. Snijd de koriander fijn.

Schep de couscous in het midden van een platte schaal tot een bergje en verdeel de groenten rondom. Bestrooi de schotel met koriander en amandelschaafsel.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge