stomen

Couscous met lamsvlees, dadels en postelein

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd het vlees in smalle reepjes.
Halveer de ui overlangs, snijd de helften in smalle partjes, duw de laagjes los.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Ontpit de dadels en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Zoek de postelein uit.
Stroop het blad van de Italiaanse kruiden. Snijd de blaadjes fijn.

Bereiding:
Meng de kruiden met het knoflook uit de pers en de honing-mosterddressing en schep de reepjes lamsvlees hier in om. Laat het 15 minuten marineren.
Strooi de couscous in een kookpan. Schenk het kokende water er op en laat de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking wellen.

Verhit een wok droog voor. Roerbak de gemarineerde reepjes lamsvlees in 4-5 minuten bruin. Schep de uien, paprika en dadels erbij en roerbak weer 4-5 minuten. Schep de postelein erbij en laat het snel slinken.

Schep de couscous als een bergje op twee borden. Schep het roergebakken mengsel er om heen.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!