stomen

Couscous met kip, tomaten en amandelen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Snipper de ui en teen knoflook.
Schenk het kokende water in een kookpan en breng het opnieuw aan de kook. Kruis de tomaten in, dompel ze in het kokende water, neem ze met een schuimspaan uit de pan en ontvel ze. Snijd de ontvelde tomaten in vieren. Verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.

Bereiding:
Los de bouillontabletten op in het dompelwater. Breng het water opnieuw aan de kook. Leg de kippenboutjes in de bouillon en kook ze 10 minuten voor. Neem de kippenboutjes uit de bouillon en dep ze droog.

Verhit in een braadpan de olie en bak hierin de halfgare kippenboutjes rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak 3 minuten. Voeg naar smaak de harissa toe. Roer de honing en 1 dl bouillon erbij en breng de saus aan de kook. Schep de tomaten in de pan en schep ze om. Dek de pan af. Stoof het gerecht in 15 minuten gaar, schep het af en toe om.

Strooi de couscous in een zeef of stoommandje en hang dit in of zet dit op de pan met bouillon. Dek het geheel af met een deksel. Breng de bouillon aan de kook en stoom de couscous (volgens de aanwijzingen op de verpakking) gaar.

Verhit een koekenpan droog voor. Rooster hierin, onder regelmatig omschudden, het amandelschaafsel goudbruin.

Breng de stoofschotel op smaak met zout en peper. Serveer de couscous erbij en strooi het amandelschaafsel er over.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge