stomen

Couscous met kip, bloemkool en dadels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Snijd de bloemkoolroosjes nog kleiner.

Snipper de ui.

Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.

Ontpit de dadels en snijd ze in reepjes.

Stroop het blad van de kruiden, van elke soort 2 takjes, en snijd het blad zonodig klein.

Bereiding:

Pluk het vlees van de gare kippenpoten en snijd het eventueel wat kleiner.

Bereid de couscous met 1 liter kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg de bloemkool in een kookpan, schenk de rest van het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de bloemkool 10 minuten. Laat de groente in een vergiet uitlekken.

Verhit in een wok of braadpan de olie en fruit hierin de uisnippers goudbruin. Voeg de paprika, gare kipreepjes, shoarmakruiden, verse kruiden en bloemkool toe en roerbak 5 minuten. Schep de reepjes dadel, de blokjes feta en de couscous erbij en warm het gerecht nog even door. Dit heerlijke couscous recept is binnen 10-20 minuten klaar.