stomen

Couscous met gestoofde kipvleugeltjes en prei en perziken

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Halveer de perziken, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees (met schil) in kleine blokjes.

Pluk de naalden van de rozemarijn en snijd ze fijn.

Bereiding:
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Fruit hierin de prei en rozemarijn 2 minuten. Schep de kipvleugeltjes erbij en bak ze goudbruin. Knijp de knoflook er boven uit, schep de perzikblokjes erbij, dek de pan af en stoof de kipvleugeltjes gaar in 15 minuten.

Strooi de couscous in een zeef, hang deze in een kom en vul de kom met kokend water. Laat de couscous 5 minuten wellen, laat het kort uitlekken en meng er, in een kom, 1 eetlepel olijfolie door.

Verhit een steelpan droog voor en rooster hierin de rookamandelen al omscheppend warm. Schep ze op het laatst bij de kipvleugeltjes.

Breng dit heerlijke couscous recept op smaak met zout en peper.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge