stomen

Couscous met geroosterde groente

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en halveer de knoflook. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in grove stukken. Snijd de aubergine en courgette in blokjes. Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat en meng er een flinke scheut olie en de honing door. Bestrooi met een beetje zout en peper en rooster de groente in de oven in circa 20 minuten beetgaar. Hussel halverwege om.

Breng het water aan de kook, schenk het water op de couscous en laat circa 5 minuten wellen. Snijd de feta in blokjes. Snijd de sardientjes fijn. (Bewaar de tomatensaus). Roer de couscous los met een vork en meng de feta, sardientjes met tomatensaus, een scheut olijfolie en de kikkererwten erdoor.

Serveren

Verdeel de couscous en de geroosterde groenten over de borden.  Garneer eventueel met gehakte peterselie.