stomen

Courgettesoep met aardappel en pesto

Receptinformatie

Lunchgerecht
10-20 min

Was de courgette en snijd deze in blokjes van 1½ cm. Schil de aardappels en snijd deze ook in blokjes van 1½ cm. Pel een ui en snipper deze fijn.
Verhit olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui ca. 2 minuten op zacht vuur. Voeg de aardappel, courgette en pesto toe en bak deze circa 4 minuten mee.
Voeg de (warme) kippenbouillon, zout en peper toe en laat de soep met het deksel op de pan ca. 8 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer of roerzeef. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 koppen en garneer elke schotel met een bladerdeeg stengel met kaas.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge