stomen

Courgettefrittata met kerstomaatsalade

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de courgette in 6 mm dikke plakjes en snijd de plakjes in dobbelsteentjes.
Halveer de kerstomaten.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Verhit in een kleine hapjespan 1 eetlepel olie. Schep de courgetteblokjes erin en bak ze, op laag vuur, al omscheppend, lichtbruin en gaar.

Klop in een ruime kom de eieren met de room en zout, peper en nootmuskaat naar smaak luchtig. Schep de gebakken courgetteblokjes erbij en meng het. Schenk eventueel nog wat olie in de koekenpan, schep het eiermengsel er in. Laat het omeletmengsel op halfhoog vuur bovenop stollen. Keer de omelet voorzichtig met behulp van een plat deksel en bak de onderkant snel goudbruin.

Meng de tomaten met peterselie en knoflookdressing.

Snijd de frittata warm in 6 punten. Stapel op elk bord drie punten op elkaar, met tussen elke laag een pluk rucola en een schep tomaatsalade. Serveer er stokbrood bij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge