stomen

Courgette-timbaaltjes met sharon fruit (kaki)-basilicumsaus (Mediterraan)

Receptinformatie

Voorgerecht
20-30 min

Was de courgettes, verwijder de uiteinden en rasp ze grof (op de juliennerasp). Doe de rasp in een zeef en bestrooi de courgetterasp met zout. Laat de courgettes circa 30 minuten goed uitlekken. Spoel de rasp onder koud stromend water, laat goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier. Meng de courgetterasp met de basilicum en koriander. Verdeel de massa over 4 metalen koksringen of doe de massa over in 4 kleine glazen schaaltjes (ramequinbakjes). Vul de schaaltjes niet helemaal. Zet de gevulde ringen of schaaltjes minstens een uur (of de avond van tevoren) in de koelkast. Halveer de sharon fruits of kaki’s en haal het vruchtvlees er met een lepel uit. Pureer het vruchtvlees, voeg de crème fraîche, de basilicum en peper naar smaak toe en mix tot een gladde saus. Los of stort de courgettetimbaaltjes elk op een bordje en lepel de saus eromheen. Garneer met basilicum.