stomen

Courgette spaghetti met pittige tomatensaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Schil de gewassen en gedroogde courgettes met de dunschiller in de lengte af, zorg dat de schillen heel blijven. Snijd ze met een scherp mes in slierten van ca. ½ cm breed. Fruit de knoflook ca. 1 minuut in de olijfolie. Voeg de tomaten, paprika en Spaanse peper toe en laat op half hoog vuur ca. 15 minuten sudderen tot een dikke saus ontstaat. Blancheer de courgette repen in zacht kokend water met zout ca. 1 minuut, spoel ze koud af in een zeef. Kook de spaghetti beetgaar in ruim water met zout, giet af maar spoel niet af. Hussel de courgette slierten voorzichtig door de spaghetti, roer er tegelijkertijd nog een eetlepel olijfolie door. Pureer de tomatensaus met de staafmixer of blender. Roer de blokjes chorizo erdoor en laat nog 3 minuten sudderen. Serveer de spaghetti op warme borden met wat saus erop en bestrooi aan tafel met parmezaanse kaas.