stomen

Cocktail met ananas en rivierkreeftjes

Receptinformatie

Lunchgerecht
30-40 min

Leg de kipfilet in een pannetje, schenk er zoveel water op, dat het net onder staat, verkruimel het bouillontablet erbij en breng het water aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en houdt het water tot tegen de kook aan. Kook de kipfilet in 20 minuten gaar. Neem de pan van het vuur, verwijder het deksel en laat de kipfilet in de bouillon afkoelen (zet de pan in een bak met water en ijsblokjes).

Halveer de ananasjes precies door de bladtop heen. Snijd (eventueel met behulp van een grapefruitmesje) het vruchtvlees los, maar laat een dunne wand staan. Vang al het vrijkomende ananassap op. Bewaar de ananashelften. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne repen. Snijd de bleekselderij in flinterdunne boogjes. Snijd het groen fijn. Verwijder de zaadlijsten uit het stuk paprika en pepertje. Snipper het vruchtvlees fijn. Snipper het stukje ui zeer fijn. Meng de kerriesaus met het ananassap. Haal de kipfilet uit het kookvocht en pluk het vlees los of snijd het in piepkleine blokjes.

Meng ananas, kip, rivierkreeftjes, ijsbergsla, bleekselderij, paprika, peper en rode ui met de kerriesaus en verdeel de salade over de vier ananashelften. Bestrooi ze met het bleekselderijgroen.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge