stomen

Clam shells en bundelzwammen met rivierkreeftjes

Receptinformatie

Voorgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Borstel de paddestoelen schoon. Verhit 25 gr van de boter en fruit hierin de sjalot. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 1 minuut mee. Bestrooi ze met zout en peper. Voeg de jus de truffes en de witte wijn toe en laat alles even goed doorkoken. Zeef de inhoud van de pan ( houd de paddestoelen warm ) en voeg het opgevangen vocht toe aan de visfond. Laat dit vocht vervolgens inkoken tot circa 1,5 dl is overgebleven. Klop de resterende boter er klontje voor klontje door en neem de pan van het vuur als de laatste boter is opgenomen. Breng de saus op smaak met zout, peper en dille. Pocheer de gepelde kreeftenstaartjes kort in de bouillon. Schik de warm gehouden paddestoelen voorverwarmde borden. Schenk de saus erover en garneer met de gepelde kreeftenstaartjes en eventueel nog een takje dille.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge