stomen

Citroenvis uit de oven met geurige aubergine, courgette en aardappelblokjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de aubergine in dobbelsteentjes. Droog ze zoals hierboven wordt beschreven.

Snijd de courgette in dobbelsteentjes.
Snipper de sjalotjes en knoflookteen.

Pluk de blaadjes van 1-2 kruidentakjes per soort en snijd de blaadjes kleiner (reken op 3 eetlepels totaal).

Verwarm de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 200°C. Vet een magnetronbestendige ovenschaal in.

Bereiding:
Leg de visfilets in de ovenschaal. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Boen de citroen schoon en rasp wat schil af boven de vis.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie erin en roerbak de ui 2 minuten. Schep de aardappelblokjes erbij en roerbak ze op hoog vuur 3 minuten. Schep de aubergine en courgetteblokjes erbij, voeg het knoflook en kruiden toe en roerbak op hoog vuur alles 1-2 minuten. Schep het mengsel op de visfilets.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde combimagnetron. Houd de oventemperatuur aan. Schakel de magnetron in op 350 Watt. Laat de visschotel in 12 minuten gaar en mooi bruin worden.