stomen

Citroenscholfilet met romige groenten en aardappeltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Leg een stukje bakpapier in een stoommandje (of stoomlaag van de stoompan), vet het papier in met boter. Let er op, dat het papier kleiner is dan de bodem van het stoommandje.
Snijd de courgette in 3 mm dikke plakjes en snijd de plakjes in reepjes.
Schil de citroen en pers de vrucht uit.

Bereiding:
Besprenkel de vis met citroensap en strooi er wat zout en peper over. Leg de aardappeltjes in een kookpan, schenk er 1/2 liter water op, breng het water opnieuw aan de kook, voeg eventueel wat zout toe en kook ze verder gaar in 14 minuten.
Schep de courgette en de prei in een kookpan, schenk er wat kokend water bij en kook de groente in 5 minuten beetgaar.
Schenk de rest van het kookwater in een ruime pan of speciale stoompan, voeg de citroenschil toe en breng het water opnieuw aan de kook. Schenk het groentekookwater erbij. Hang het stoommandje boven het kokende water (of zet de stoomlaag op de stoompan), leg het deksel er op en stoom de visfilets gaar in 5 minuten.
Roer de roomkaas bij de groente en laat de kaas al roerend smelten. 
Giet de aardappels af.
Serveer de visfilets met aardappeltjes en romige groente. Zet zout en peper op tafel.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge