stomen

Ciabatta met zalmfilet en gebakken witte Beukenzwam

Receptinformatie

20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verder: keukenpapier (of een borsteltje)

1. Verwarm de oven voor op 180 C. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde van de steel. Laat de kleine paddenstoelen heel en halveer de grote paddenstoelen. Snijd het brood in 8 schuine plakken van 2 cm dik. Rooster het brood ca. 10-15 minuten in het midden van de oven (zorg dat het brood niet verbrand!).

2. Neem de blaadjes van de takjes tijm en snijd de bieslook fijn.

3. Wrijf het geroosterde brood aan één zijde heel licht in met knoflook en besprenkel het brood met 1 eetlepel olie. Beleg de sneetjes brood met rucola en zalmfilet. Besprenkel de zalm licht met citroensap.

4. Verhit de overige olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen met tijm en bieslook ca. 1-2 minuten. Breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper en schep de paddenstoelen op de belegde broodjes. Serveer de broodjes direct (anders wordt het brood zacht).

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!