Chinese soep met Shanghai paksoi en glasnoedels
Receptinformatie
Breng de kippenbouillon aan de kook met daon djeroek poeroet, gember, knoflook en sjalot en laat op zacht vuur ca. 1 uur trekken. Kook de Chinese rijstmie gaar volgens de gebruiksaanwijzing, spoel hem koud af en laat uitlekken in een vergiet. Verwijder de smaakmakers uit de soep. Snijd de onderkant van de paksoi af, maak de bladeren los. Leg de paksoi bladeren in de kippensoep en laat ze in ca. 15 minuten helemaal zacht worden. Knip met de keukenschaar de rijstmie in kortere stukken, roer ze door de soep. Breng de soep op smaak met sojasaus en geef aan tafel sambal erbij. Bestrooi de soep aan tafel met de fijngesneden ham.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.