stomen

Chinese koolrolletjes met gehakt en pasta

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereidingen:
Haal 6 mooie, grote Chinese koolbladeren los. Snijd van de rest van de kool 300 gram in fijne repen. Bewaar de rest van de kool voor een andere keer.

Snipper de ui fijn.

Snijd of hak de salieblaadjes zeer fijn.

Bereiding:
Bak in een kleine braadpan de spekreepjes uit. Schep de uisnippers erbij en roerbak 3 minuten. Knijp 2 tenen knoflook boven de pan uit, voeg de salie toe en schep de gesneden kool erbij. Laat de kool slinken. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Werk het koolmengsel door het gehakt. Verdeel het mengsel in 6 gelijke porties. Vorm van elk een min of meer samenhangend geheel en verpak het in een blad Chinese kool.Bind ze eventueel vast met keukengaren. Schenk de tomatensaus in de braadpan, voeg eventueel wat water toe als het te dik is en breng het aan de kook. Leg de koolrolletjes met de naad naar beneden in de tomatensaus, dek de pan af. Laat de koolrolletjes onder af en toe keren, gaar worden in 15-20 minuten.

Strooi intussen de pasta in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de pasta in een vergiet en laat het kort uitlekken. Schep de pasta om met wat groene olijfolie en geraspte kaas.

Serveer ze met de pasta.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge