stomen

Chinese koolpunten met warme ham en gebakken aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Boen de aardappels schoon en kook ze, in de schil, 15 minuten voor. Giet ze af, laat ze wat afkoelen en snijd ze in vieren.
Snijd de Chinese kool in de lengte in 6 stukken.
Hak de gerookte amandelen fijn.

Bereiding:
Verhit in een wok of diepe koekenpan wat olie. Bak hierin onder regelmatig omscheppen de aardappelen verder gaar en mooi goudbruin. Knijp op het laatst de knoflooktenen boven de pan uit.

Breng in een ruime kookpan de fond aan de kook. Roer de kummelzaadjes of karwijzaadjes erbij en leg de stukken Chinese kool in de pan. Dek de pan af en kook de kool in 8 minuten net gaar. Neem de kool uit de pan en houd het warm op een serveerschaal onder aluminiumfolie. Kook het kookvocht in tot sausdikte.

Verhit in een koekenpan de boter en bak hierin de plakken ham warm in 4-5 minuten per kant.

Lepel de ingekookte saus over de kool en strooi de gehakte amandelen er over. Serveer de kool met de gebakken ham en de gebakken aardappels.