stomen

Champignonsoep met kaastosti’s

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Stroop de tijmblaadjes af.
Knip het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Verhit in een soeppan of braadpan de boter. Roerbak prei, aardappel en 200 gram champignons 5 minuten. Voeg de tijm toe en roerbak 1 minuut. Schenk de melk erbij, voeg het bouillontablet toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep afgedekt 15 minuten. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de achtergehouden champignons en de hamreepjes erbij en kook de soep afgedekt nog 5 minuten.

Meng de geraspte cheddar met de helft van de peterselie. Beleg twee sneetjes casino dik met geraspte kaas, dek ze af met een broodsneetje en maak tosti’s in een tosti-ijzer of grilltoaster. Snijd de beide tosti’s diagonaal in 4 puntjes, leg ze op elkaar en steek door beide stapels een satéprikker.

Roer de rest van de peterselie en zout en peper naar smaak door de soep. Serveer de soep met de kaastosti’s.