stomen

Champignons met gekruide spekjes in roomsaus

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Halveer de paddestoelen.
Halveer de uitjes, snijd de helften in partjes en duw ze los.
Hak de knoflooktenen fijn.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook

Leg de pasta in een kookpan, schenk het kokende water erbij, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg 1 theelepel zout toe en kook de pasta in 5 minuten beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak in een braadpan de gekruide rookspekreepjes zachtjes uit. Schep ze uit de pan. Voeg de olie bij het spekvet en fruit hier in de uitjes. Schep de paddestoelen erbij en bak ze, al omscheppend 5 minuten, tot ze vocht loslaten. Laat dit vocht verdampen.

Voeg de spekjes toe, knijp de knoflook erboven uit en roer de roomkaas erbij. Laat de kaas al roerend smelten. Voeg, als de saus wat te dik is, een paar lepels pastakookwater toe. Breng de saus op smaak met wat peper en roer bijna alle peterselie erdoor.

Stort de pasta in een vergiet, laat het kort uitlekken. Verdeel de pasta over twee borden, schep de paddestoelenroomsaus erop. Strooi er nog wat peterselie over.

 

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge