Champignons met gekruide spekjes in roomsaus
Receptinformatie
Halveer de paddestoelen.
Halveer de uitjes, snijd de helften in partjes en duw ze los.
Hak de knoflooktenen fijn.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook
Leg de pasta in een kookpan, schenk het kokende water erbij, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg 1 theelepel zout toe en kook de pasta in 5 minuten beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak in een braadpan de gekruide rookspekreepjes zachtjes uit. Schep ze uit de pan. Voeg de olie bij het spekvet en fruit hier in de uitjes. Schep de paddestoelen erbij en bak ze, al omscheppend 5 minuten, tot ze vocht loslaten. Laat dit vocht verdampen.
Voeg de spekjes toe, knijp de knoflook erboven uit en roer de roomkaas erbij. Laat de kaas al roerend smelten. Voeg, als de saus wat te dik is, een paar lepels pastakookwater toe. Breng de saus op smaak met wat peper en roer bijna alle peterselie erdoor.
Stort de pasta in een vergiet, laat het kort uitlekken. Verdeel de pasta over twee borden, schep de paddestoelenroomsaus erop. Strooi er nog wat peterselie over.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.