stomen

Ceasarsalad met sperziebonen, gerookte kip en maïspistoletjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.
Haal de slabladeren los.
Halveer de avocado, verwijder de pit en neem de helften uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en schep ze om met citroensap om verkleuren tegen te gaan.
Snijd de ui in flinterdunne schijven en duw de ringen los.
Snijd het koriandergroen fijn.
Knip de bieslook in stukjes van 1 cm.
Snijd de kaas in smalle reepjes.

Bereiding:
Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk er 3 dl kokend water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de sperziebonen beetgaar in 8 minuten. Spoel de sperziebonen in een vergiet koud.

Halveer de pistoletjes diagonaal (besprenkel ze eventueel met wat olie) en rooster ze in een broodrooster of onder de grill knapperig.

Meng de sla luchtig met de sperziebonen, avocado, ui, gerookte kip, kaas, kruiden en dressing. Geef de pistoletjes erbij.