stomen

Ceasarsalad met kip en minimaïs

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Snijd de kipfilets bovenop in. Meng de kruidenmix met 2 eetlepels limoensap en de olie en wrijf de kipfilets hiermee in. Verhit een roosterpan droog voor en rooster hierin de kipfilets aan beide kanten 7-8 minuten, verleg ze af en toe en druk ze stevig aan. Neem ze uit de grillpan. Kook intussen de maïskolfjes in kokend water 10 minuten en spoel ze koud in een vergiet. Snijd de avocado in blokjes en schep ze om met de rest van het citroensap. Haal de slablaadjes los. Laat de ansjovisfilets uitlekken. Meng de slablaadjes met avocado, maïskolfjes, ansjovis en dressing. Snijd de kipfilets in stukjes, maar laat ze bij elkaar en leg ze op de salade.

Serveer de salade met knoflooktoast van maïsbrood: bestrijk sneetjes brood met een teentje knoflook, kwast ze dun in met (maïs)olie en rooster ze goudbruin en knapperig in de broodrooster of toaster.