stomen

Cayenne-bonenschotel

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts. Kook de haricots verts in circa 3 minuten beetgaar en giet ze af. 

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder en de cayennepeper circa 2 minuten. 

Voeg de courgette en de cherrytomaten toe en bak circa 5 minuten mee. Giet de zwarte en witte bonen af en spoel de zwarte bonen af. Roer de zwarte bonen, witte bonen en de haricots verts door de groenten en warm even door. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de ham in blokjes en roer door de bonenschotel. Pluk en snijd de peterselie fijn en strooi over het gerecht.