stomen

Calzone met romige groentemix

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.
Hak de olijven grof.

Bereiding:
Verdeel het brooddeeg in vier even lange stukken. Leg ze per twee op een met bloem bestoven werkvlak iets overlappend naast elkaar en druk de naadjes goed vast.

Verhit in een wok de olijfolie en roerbak de groentemix, gedroogde tomaten en olijven 5 minuten. Breng het op smaak met zout en peper. Klop het ei los en meng het met de ricotta en de geraspte kaas door het groentemengsel.

Verdeel het groentemengsel over het midden van beide deegstukken. Kwast het deeg rond de vulling in met wat olie. Vouw de deegstukken naar boven toe diagonaal dubbel en kneed, tussen duim en wijsvinger, de deegnaad goed op elkaar. Zet de deegdriehoeken op de bakplaat. Kwast de calzones in met wat olie. Bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar.