stomen

Calzone met prei en twee soorten zalm

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Laat brooddeeg of pizzadeeg uit de vriezer ontdooien.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Snijd de rauwe zalmfilet in mooie reepjes.

Bereiding:
Bereid béchamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 3 dl melk, in plaats van de aangegeven 5 dl, zodat het een dikke saus of soort ragout wordt. Roer de prei er door en warm de saus nog even door.

Verdeel het deeg in twee porties van 200 gram. Kneed beide porties tot een bal en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 24 cm doorsnee. Maak het deeg steeds los van het werkvlak, keer het en bestrooi het met wat extra bloem.

Schep de beide zalmsoorten en de kaas door de ‘ragout’ met prei.

Schep op het midden van beide deegcirkels de helft van de ragout met prei en zalm. Kwast het deeg rond de vulling in met water. Vouw de deegcirkels naar boven toe dicht. Druk de deegnaden goed op elkaar en maak, tussen duim en wijsvingers in een mooie golvende rand er van. Kwast het deeg in met wat olie.

Leg de calzones op bakpapier op de bakplaat en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven gaar in 20 minuten.