stomen

Cake met citroenmelisse en yoghurt

Receptinformatie

Nagerecht
Meer dan 60 min

Warm de oven voor op 150 °C. Vet een cakevorm van 20 cm in, bekleed de bodem met een stukje ingevet bakpapier. Bestuif de vorm met wat bloem. Snijd of hak de citroenmelisseblaadjes heel fijn. Klop in een kom de zachte boter of margarine met de suiker of honing in 10 minuten heel luchtig en crèmig. Voeg de citroenmelisse en stuk voor stuk de eieren aan toe en klop elk ei eerst door het botermengsel. Spatel er, afwisselend, 150 gram gezeefde bloem en de Griekse of Turkse yoghurt door. Schep het cakedeeg in de vorm, verdeel het gelijkmatig en trek in de lengte met de steel van de houten lepel een groef in het deeg. Bak de cake in 75-90 minuten licht zandkleurig en gaar: een bakpen in het midden van de cake gestoken komt er droog weer uit. Laat de cake in de uitgeschakelde oven 10 minuten staan, keer de cake op een rooster en laat de cake uitdampen.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!