stomen

Buideltje van gestoomde groene kool met zalm

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Neem van de kool 8 mooie bladeren af. Breng ruim water aan de kook en blancheer de koolbladeren circa 5 minuten in het kokende water. Laat ze vervolgens snel afkoelen in koud water. Op deze manier wordt het kookproces direct gestopt en blijft de heldergroene kleur behouden. Snijd de zalm in dunne gelijkmatige plakken en vorm hiervan 4 bollen van gelijke grootte. Leg steeds twee koolbladeren op elkaar en snijd de dikke nerven eruit met een klein mesje. Leg in het midden van de koolbladeren de bollen van zalm. Bedruppel ze met limoensap en leg de limoenschilletjes (met een zesteur gemaakt) erop. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Vouw de koolbladeren als een buideltje dicht en bind ze vast met keukentouw of met een lint van prei. Stoom de koolbuideltjes in circa 10 minuten gaar in een stoompan of stoommandje of op een rooster in een vispan. Natuurlijk kunt u de buideltjes ook gaar pocheren in een bodempje visbouillon of witte wijn (circa 7 minuten).

Lekker met een witte wijnsaus.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!