stomen

Broodje shoarma met pompoenzoetzuur

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

De schil van een kleine pompoen is dun en dus eetbaar. Hak ze doormidden en verwijder de steel met aanzet en de zaadlijsten en zaden. Snijd een grote pompoen in parten (of koop een part van gewenst gewicht) en schil de pompoenstukken met een dunschiller. Snijd het vruchtvlees in blokken of dobbelstenen. Pompoenvruchtvlees is heel hard, maar heel snel gaar: 15 minuten koken of stoven is al voldoende.

Voorbereiding

Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes van 1 cm.

Snipper de halve zoete ui zeer fijn.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in wybervormige ruitjes.

Snijd het muntblad fijn.

Verwarm de oven voor op 225°C.

Bereiding

Leg blokjes pompoen in een kookpan, schenk er 3 dl water op en breng dit op hoog vuur aan de kook. Voeg de azijn en de honing toe en breng het opnieuw aan de kook. Leg het deksel op de pan en kook de pompoenblokjes in 10 minuten nét gaar, voeg na 5 minuten de uitjes toe. Laat de groente in een vergiet uitlekken en afkoelen, vang het kookwater op.

Kook het pompoenkookwater op hoog vuur in, tot er nog maar een paar lepels vocht over zijn. Roer het door de yoghurt, met de knoflook uit de pers en de helft van de munt. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Verhit een wok droog voor en roerbak hierin het shoarmavlees hierin goudbruin en gaar in 8 minuten.

Maak het Turkse brood vochtig onder stromend water, leg het in de voorverwarmde oven en bak het in 6 minuten warm.

Meng het zoetzuur van pompoenblokjes en ui met de rest van de munt.

Halveer het brood en snijd de helften als een tasje open. Schep in elk broodtasje wat van de yoghurtsaus. Schep het shoarmavlees en wat pompoensalade erop en schep er nog wat yoghurtsaus over.