stomen

Broccolitortilla

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Schil de aardappelen en snijdt ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes circa 10 minuten voor tot ze beetgaar zijn. Voeg de laatste minuut de schoongemaakte broccoli roosjes toe. Spoel de aardappelblokjes en broccoli af in een vergiet onder koud stromend water. Laat ze afkoelen en uitlekken. Verhit de olie in een grote koekepan met anti aanbaklaag en bak hierin de klein gesneden ui en de in stukjes gesneden paprika 5 minuten aan. Voeg vervolgens de aardappelblokjes en de broccoli toe. Klop de eieren goed los met de groentebouillon, tomatenpuree, klein gesneden chorizo, zout en peper en laat dit 10 minuten rusten. Schenk het eimengsel over de aardappelen en groente en spreidt dit gelijkmatig uit. Bak de tortilla op een middelhoge warmtebron tot de onderkant stevig is en bruin begint te worden. Dek de pan af met een groot bord en houd dit met een hand op zijn plaats. Draai de tortilla snel om zodat de tortilla op het bord valt. Zet de pan weer op de warmtebron, schenk wat extra olie in de pan en laat de tortilla met de reeds gebakken kant naar boven weer in de pan glijden. Bak vervolgens de onderkant bruin. Serveer de tortilla met een tomatensla.