stomen

Broccolisoep met gerookte kip en kruidenstokbrood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:Snijd de broccolistelen in plakjes, snijd de roosjes kleiner.

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes (of gebruik 150-200 gram voorgekookte aardappelblokjes).

Snipper de ui.

 

Bereiding:Verhit in een kookpan met dikke bodem de olie. Fruit hierin de uisnippers. Schep de aardappelblokjes en broccolistelen erbij en roerbak 5 minuten. Schenk de bouillon er op en breng de soep al roerend aan de kook. Voeg de broccoliroosjes toe en kook de soep zachtjes 15 minuten, tot de broccoli gaar is.

 

Snijd intussen de kipfilet in dunne plakjes. Snijd de paprika in smalle repen.

 

Verwarm de oven voor op 225°C. Leg het kruidenstokbrood op de bakplaat en bak het goudbruin en knapperig volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Pureer de soep met behulp van een staafmixer direct in de pan. Of gebruik een groentemolen of passevite en schenk de gepureerde soep terug in de pan. Roer de roomkaas erbij en laat de kaas al roerend smelten. Roer de gerookte kipfilet en paprikareepjes bij de soep en warm de soep nog een paar minuten door. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

 

Serveer de soep met het kruidenstokbrood.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge