Broccolisoep met gerookte kip en kruidenstokbrood
Receptinformatie
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes (of gebruik 150-200 gram voorgekookte aardappelblokjes).
Snipper de ui.
Bereiding:Verhit in een kookpan met dikke bodem de olie. Fruit hierin de uisnippers. Schep de aardappelblokjes en broccolistelen erbij en roerbak 5 minuten. Schenk de bouillon er op en breng de soep al roerend aan de kook. Voeg de broccoliroosjes toe en kook de soep zachtjes 15 minuten, tot de broccoli gaar is.
Snijd intussen de kipfilet in dunne plakjes. Snijd de paprika in smalle repen.
Verwarm de oven voor op 225°C. Leg het kruidenstokbrood op de bakplaat en bak het goudbruin en knapperig volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer de soep met behulp van een staafmixer direct in de pan. Of gebruik een groentemolen of passevite en schenk de gepureerde soep terug in de pan. Roer de roomkaas erbij en laat de kaas al roerend smelten. Roer de gerookte kipfilet en paprikareepjes bij de soep en warm de soep nog een paar minuten door. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Serveer de soep met het kruidenstokbrood.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.