stomen

Broccolisalade met courgette

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Maak de broccoli schoon, verdeel haar in roosjes en kook de roosjes 2-3 minuten in kokend water.

Laat de roosjes goed uitlekken. Was de courgettes, verwijder de uiteinden en snijdt ze in dunne plakken. Pel de sjalotjes en snijdt ze in ringen. Maak de dressing door alle ingrediënten te vermengen.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan. Schaaf de kaas in plakjes. Neem 4 bordjes. Bekleed de bordjes met de plakjes courgette. Verdeel de roosjes broccoli over de courgette en besprenkel het geheel met de dressing. Strooi de pijnboompitten erover en rangschik de plakjes kaas over de salade. Garneer eventueel met een paar blaadjes basilicum.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge