stomen

Broccolibeignets

Receptinformatie

Bijgerecht
Meer dan 60 min

Meng de bloem, water, snufje zout en olijfolie tot een glad beslag (met een garde of in de foodprocessor). Laat het deeg afgedekt 1 uur buiten de koelkast rusten. Was intussen de stronken broccoli en snijdt de roosjes ervan af. Deel de roosjes zo op, dat ze allemaal ongeveer even groot zijn.

Breng ruim water aan de kook. Blancheer de roosjes 1 minuut. Schep de roosjes in een vergiet en dompel ze in ijskoud water en laat ze afkoelen. Schudt vervolgens zoveel mogelijk water eruit. Dep de roosjes. Schuif in ieder roosje een paar korte stukjes peterselie. Verhit de frituurolie tot 180ºC.

Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig het beslag erdoor. Haal een voor een de broccoliroosjes door het beslag en frituur ze in een paar minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Let erop dat de olie voor de beignets de goede temperatuur heeft. Olie die niet heet genoeg is trekt in het beslag en maakt het zacht en vet, in plaats van droog en knapperig. Frituur ook niet een te grote hoeveelheid per keer. De beignets moeten in de olie de ruimte hebben. Serveer met aardappelpuree en kalkoenvinken.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge