stomen

Broccoli Toscane

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Maak de broccoli schoon. Schil zo nodig de stelen, halveer ze en snijdt ze in stukken. Verdeel de bloem in roosjes. Blancheer de broccoli stelen circa 5 minuten en de roosjes circa 3 minuten in kokend water met zout. Spoel de broccoli af in een vergiet onder koud stromend water. Laat ze afkoelen en uitlekken. Kook de pasta naar keuze beetgaar en laat hem goed uitlekken. Pocheer of stoom de zalm beetgaar of bereidt hem in de magnetron met 4 eetlepels witte wijn, afgedekt, 5-6 minuten circa 350 Watt. Klop met een garde een romige saus van de Gorgonzola met de crème fraîche, fijngesneden tomaatjes met een beetje olie en verwarm de saus (niet laten koken). Voeg, als de saus te dik is, wat kookvocht van de zalm toe. Breng de saus op smaak met peper en zo nodig iets zout. Serveer de pasta op voorverwarmde borden, leg op ieder bord een mootje zalm en rangschik de broccoli eromheen. Schenk de warme saus eroverheen.