stomen

Broccoli tortilla Andalusië

Receptinformatie

30-40 min

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes in circa 10 minuten beetgaar. Voeg de laatste minuut de schoongemaakte broccoliroosjes toe. Spoel de aardappelblokjes en broccoli af in een vergiet onder koud stromend water. Laat ze afkoelen en uitlekken. Verhit de olie in een grote koekepan met anti-aanbaklaag en bak hierin de klein gesneden ui en de in stukjes gesneden paprika 5 minuten. Voeg vervolgens de aardappelblokjes en de broccoli toe. Klop de eieren goed los met de groentebouillon, tomatenpuree, klein gesneden chorizo, zout, peper en laat dit 10 minuten rusten. Schenk het eimengsel over de aardappelen en groente en spreid dit gelijkmatig uit. Bak de tortilla op een middelhoge warmtebron tot de bovenkant gestold is. Dek de pan af met een groot bord en houd dit met een hand op zijn plaats. Draai de pan snel om zodat de tortilla op het bord valt. Zet de pan weer op de warmtebron, schenk wat extra olie in de pan en laat de tortilla weer in de pan glijden. Bak vervolgens de onderkant bruin. Serveer de tortilla met een tomatensalade.