Broccoli-geitenkaassoep met knoflookcroutons
Receptinformatie
Pel en snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui en de gemberpoeder circa 1 minuut. Voeg de broccoliroosjes toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en kook circa 8 minuten. Verbrokkel de geitenkaas.
Giet de witte bonen af en spoel ze schoon. Voeg de geitenkaas en de witte bonen toe aan de bouillon en verwarm circa 2 minuten mee. Pureer de soep met een staafmixer glad.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het brood in grove blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Verdeel de broodblokjes en de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een scheutje olie. Hussel alles goed door en bak de broodblokjes in de oven in circa 8 minuten krokant. Verwarm een koekenpan en rooster het amandelschaafsel in circa 3 minuten goudbruin.
Verdeel de soep over soepkommen/soepborden. Schep een lepel crème fraîche in de soep en strooi de knoflookcroutons en het amandelschaafsel eroverheen. Besprenkel met een beetje olijfolie extra vierge.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.