stomen

Broccoli de Zaan

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Maak de broccoli schoon. Schil zo nodig de stelen, halveer ze en snijdt ze in stukken. Verdeel de bloem in grote rozetten. Blancheer de broccoli stelen circa 5 minuten en de rozetten circa 3 minuten in kokend water met zout. Laat ze uitlekken en rol elke rozet in een dun met mosterd bestreken plakje ham. Smelt de boter en fruit hierin de fijn gesneden ui met een eetlepel mosterd glazig. Voeg de bloem toe, roer tot een bal ontstaat en laat deze even garen. Schenk al roerende het kookvocht en de melk erbij tot een gebonden saus ontstaat. Roer de helft van de kaas erdoor. Vet een ovenschaal in, leg de broccoli stelen onderin en zet de broccoli in de ham als bloemen in de schaal. Schenk de saus eromheen en strooi de rest van de kaas erover. Zet de schaal circa 15-20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 220ºC of circa 5-10 minuten onder een hete grill tot de kaas mooi goudbruin ziet.