Broccoli cappuccino met basilicumroom
Receptinformatie
Fruit de sjalotten aan en blus deze af met de groente- of kippenbouillon. Laat het inkoken met room tot het een crèmesoepje wordt.
Doe het bosje basilicum in een keukenmachine of staaf mixer en maak er met scheutje kokend water een puree van. Voeg er 0,5 dl geslagen room aan toe en een scheutje truffelolie.
Snijd de roosjes van de broccoli fijn, schil de stelen en voeg deze er in plakjes aan toe. Laat broccoli net gaar koken in water met zout. Niet te lang doorkoken voor een mooie, groene kleur en frisse smaak.
Giet de broccoli af en blender de groente met een blender of staafmixer samen met de crèmesoep.
Serveer in een wijnglas of koffiekop eerst een schep truffelroom, schenk dan de warme broccolisoep erop.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.