stomen

Bonenragout bij kalfsbiefstuk onder kruidenbladerdeeg

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Verse doperwten koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram doperwtenpeulen per persoon. Dop de peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram versgedopte (rauwe) doperwten op. Kook de doperwten in ruim kokend water gaar in 5-8 minuten afhankelijk van de grootte.

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Haal de sperziebonen af.
Snipper het rode uitje.
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Bestrooi 3 bladerdeegplakjes elk met 1/2 eetlepel tuinkruiden. Leg ze op elkaar en dek ze af met het laatste bladerdeegplakje. Leg het stapeltje op een houten plank, strooi 1 eetlepel bloem over. Rol het stapeltje uit tot een grote dunne lap. Snijd deze in vier gelijke stukken en leg ze op bakpapier. Bestrijk ze met wat melk, prik het deeg met een vork regelmatig in en maal er wat zeezout over. Bak het kruidenbladerdeeg middenin de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.

Leg de kapucijners en sperziebonen in een kookpan, schenk het kokende water erop en breng het opnieuw aan de kook. Kook de bonen 10 minuten, voeg na 4 minuten de doperwten toe.

Smelt 25 gram boter in een kleine braadpan op hoog vuur, tot het schuim wegtrekt. Bestrooi de kalfsbiefstukjes met wat peper. Bak ze op halfhoog vuur aan beide kanten 2-3 minuten, het vlees mag rozé van binnen zijn.

Smelt 25 gram boter in een steelpan. Fruit hierin de uisnippers 3 minuten. Roer de rest van de bloem erbij, tot geen bloem meer zichtbaar is. Schenk de melk erbij en roer het mengsel krachtig glad. Breng het aan de kook.

Giet de bonen af en schep de saus en de rest van de kruiden erdoor. Warm de bonenragout nog even door, zodat

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!