stomen

Bonenmix met vis

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Bereiding sperziebonen

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.Halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in de pan met water in circa 3 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen af.

Bonenmix met vis

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in repen. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de zongedroogde tomaten circa 2 minuten. Giet de cannellinibonen af en spoel ze schoon.

Voeg de sperziebonen, cannellinibonen en de doperwten toe aan de pan, roer door en laat nog circa 4 minuten pruttelen.

Pluk en snijd de blaadjes basilicum fijn. Strooi de basilicum over het bonenmengsel, besprenkel met olijfolie en breng het geheel op smaak met versgemalen peper. Verdeel het bonenmengsel over een met olie ingevette ovenschaal.

Snijd de kabeljauwfilet in blokjes. Verdeel de kabeljauwfiletblokjes over het bonenmengsel en rasp de Parmezaanse kaas erover. Bak de ovenschotel in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.