stomen

Boerensalade met postelein en feta op Turks brood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Verwarm de ovengrill voor. Of verwarm de oven voor op 225°C.
Zoek de postelein uit.
Kruis de tomaten in. Dompel ze even in het kokende water en ontvel ze. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.
Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Snijd de bosuitjes in flinterdunne ringen.
Snijd de geroosterde paprika’s in smalle repen.
Laat de feta uitlekken, vang de olie op.

Bereiding:
Leg de postelein in een vergiet, schenk het kokende water er langzaam over. Laat de postelein uitlekken.

Rooster het brood onder de grill 5-6 minuten, zodat het knapperig wordt. Snijd het brood in twee lagen en rooster de open kanten ook een paar minuten, zodat ze lichtbruin kleuren.

Meng in een kom postelein, paprika, tomaten, komkommer, bosui, feta en de olijven. Sprenkel er 3-4 eetlepels olie uit het potje feta en 1-2 eetlepels citroensap over. Meng de salade en proef op smaak. Voeg eventueel nog wat citroensap toe en zout en peper.

Verdeel de salade over de onderlaag van het brood, leg de broodkap er op. Snijd het gevulde brood in vier stukken en serveer ze zo.