stomen

Boerenpaella met kip en chorizo

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook. Snijd het stukje chorizo in 3 mm dikke plakjes en halveer deze. Snijd de olijven in plakjes.

Verhit de olie in een diepe koekenpan of hapjespan en bak hierin, al omscheppend, de kalkoenfiletreepjes goudbruin en gaar in 5 minuten. Voeg chorizo en groentemix toe, knijp de knoflookteen er boven uit en bak het mengsel onder af en toe omscheppen nog 3 minuten.

Los het bouillontablet op in het kokende water. Schep de rijst en de doperwten bij het mengsel in de pan, schenk de bouillon erop en breng het al roerend aan de kook. Dek de pan af met het deksel en laat op laag vuur de rijst al het water opnemen in 10 minuten. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.