Boerenkoolstamppot met paddenstoelen en cashewnoten
Receptinformatie
Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in stukken van gelijke grootte. Bewaar de stukken aardappel onder water om verkleuren te voorkomen. Ris het boerenkoolblad af, was het, laat het uitlekken en snijdt het fijn. Schenk een laagje water van circa 3 cm in een hoge kookpan en leg de aardappelen erin. Voeg het zout toe en leg de gesneden boerenkool op de aardappelen. Kook in circa 20 minuten gaar. Pel de uien en snipper ze fijn. Borstel de paddestoelen schoon en snijdt ze in plakjes. Verhit de boter en bak hierin de uien en de paddestoelen in circa 5 minuten bijtgaar. Stamp de gare aardappelen met de boerenkool door elkaar. Voeg zoveel melk of groentebouillon toe tot er een smeuïge stamppot ontstaat. Breng de stamppot op smaak met peper en mosterd. Schep vlak voor het serveren de gebakken uien en paddestoelen en de cashewnoten door de stamppot.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.