Boerenkoolstamppot met gehaktballetjes
Receptinformatie
Schil en was de aardappelen. Snijd ze in 2 of 4 stukken en doe ze in een ruime pan. Leg de boerenkool op de aardappelen, voeg 2 deciliter water en iets zout toe en kook alles in circa 30 minuten gaar. Maak intussen het gehakt pittig aan met de gehaktkruiden en 2 theelepels kerriepoeder. Snijd de bacon of het ontbijtspek in stukjes en bak deze uit in de hete boter. Voeg het gehakt toe en bak dit al omscheppend rul. Voeg de kerriesaus en het water toe en laat dit 5 minuten zachtjes stoven. Bind het vocht met aangelengd aardappelmeel en maak het op smaak af. Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn en schep het gehaktmengsel erover.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.