stomen

Boerenkoolstamppot met gebakken gerookte makreel

Receptinformatie

Stamppot
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Klop het ei los met 1 eetlepel water en schenk het in een diep bord.
Zeef de bloem met wat zout, peper en nootmuskaat in een diep bord.
Strooi het paneermeel in een diep bord.
Snijd de bosuitjes in fijne ringen.
Verwijder het vel van de gerookte makreel.

Bereiding:
Snijd het visvlees in mooie stukken. Wentel ze eerst door bloem, haal ze dan door losgeklopt ei en wentel ze daarna door paneermeel. Leg de gepaneerde stukken vis dakpansgewijs op een houten plank en zet ze tot gebruik koel weg, zodat de paneerlaag kan hechten.

Kook de aardappels in weinig water verder gaar in 15 minuten.

Smelt intussen in een kleine wok 2 eetlepels boter en roerbak hierin de kool 5 minuten, voeg de bosuitjes toe en roerbak 1 minuut. Leg het deksel op de pan en stoof de kool in 10 minuten gaar.

Smelt intussen een koekenpan of hapjespan de rest van de boter en bak hierin voorzichtig de gepaneerde stukken makreel rondom goudbruin en van binnen warm in 10 minuten.

Giet de aardappels af en stamp ze tot puree. Roer de slagroom erdoor en schep het gebakken koolmengsel erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en nootmuskaat en serveer de gebakken gerookte makreel erbij.