stomen

Boerenkoolschotel met saucijsjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een ovenschaal (liefs rechthoekig) in.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Hak het rookspek zeer fijn.
Snipper de ui.
Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.
Klop het ei los met 1 eetlepel water.

Bereiding:
Verhit een kleine wok droog voor. Schep het fijngesneden rookspek erin en bak het zachtjes uit. Voeg de uisnippers toe en roerbak 2 minuten. Schep de boerenkool erbij en roerbak tot de kool slinkt. Knijp de knoflookteen boven de kool uit, voeg de gedroogde tomaten toe en stoof de kool nog 10 minuten. Laat de kool in een vergiet uitlekken en druk overtollig vocht er goed uit.

Verhit intussen de olie in een kleine braadpan en bak de saucijsjes rondom bruin en al bijna gaar in 10 minuten.

Schep de boerenkool in de ovenschaal. Schik de saucijsjes er boven op. Kwast de rand van de schaal in met losgeklopt ei. Leg de bladerdeeglapjes op elkaar, stuif er wat bloem over en rol het deegstapeltje uit tot een lap ter grootte van de bovenkant van de ovenschaal. Leg de lap over de schaal en druk de deegranden op de schaal vast. Knip het deeg bovenop met een leuk patroon in of knip er 1-2 figuurtjes uit. Kwast het deeg in met losgeklopt ei. Bak de schotel in 15 minuten goudbruin en gaar.